Samlade inköp ska spara miljoner

Kommunen vill samla alla kommunala inköp i en organisation. Trots att det kräver 1,5 tjänst räknar kommunen med att det går att spara runt tre miljoner kronor.

Vimmerby2010-08-28 04:06

Det här är kärnan i det förlag som inom kort läggs fram på kommunstyrelsens bord. På kommunstyrelsens uppdrag har chefen för teknik- och serviceförvaltningen, Torbjörn Johansson, utrett hur kommunen kan centralisera alla inköp och samlade det i en enhet, istället för att alla förvaltningar gör sina egna inköp som är fallet i dag. enligt förslaget som på torsdagen presenterades för teknik- och servicenämnden krävs det 1,5 tjänst för att hantera alla kommunens inköp och upphandlingar.

Tre miljoner billigare
Samtidigt visar utredningen att det går att spara stora pengar. Uppskattningsvis en procent av inköpen som ligger på storleksordningen 380 miljoner kronor.
Det gör runt tre miljoner kronor netto. Något beslut eller yttrande gav dock inte teknik- och servicenämnden över utredningen.
- Nej, det är kommunstyrelsen som står bakom uppdraget, därför lämnar vi bara utredningen vidare. Vi fick bara ta del av den som information, säger Bo Svensson, c, ordförande i teknik- och servicenämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om