Samlade krafttag mot doping

Nu tar nätverket "Ren Kraft" ett gemensamt krafttag mot doping, i tre kommuner - Vimmerby, Västervik och Hultsfred. I nätverket ingår gym, föreningar, polisen och Smålandsidrotten.
- Genom att vi är många visar vi att vår verksamhet inte accepterar doping och vi lägger ribban högt, säger Fredrik Ericsson, ordförande i Vimmerby Atlet- och Hälsoklubb.

Vimmerby2015-07-08 23:25


Drömmen om större muskler - eller en slankare kropp - lockar många att använda doping. Men priset är högt. Beroende, fysisk och psykisk ohälsa, och i värsta fall för tidig död. Doping är också kopplat till våld och kriminalitet och kan vara inkörsporten till andra former av missbruk.
Bruket anabola androgena steroider, AAS och andra dopingpreparat är svårt att mäta. Men beslagen av dopingmedel som görs av tull och polis ökar för varje år.
- Det finns förstås i Vimmerby också, men vi har inga siffror, säger Anders Degerman, enhetschef folkhälsa och ungdomsverksamhet Vimmerby kommun.
När nätverket "Ren Kraft" nu samlar krafterna i tre kommuner tror man på förändring.
- Till att börja med jobbar vi förebyggande, med bland annat föreläsningar. Att polisen också är med är bra, säger Stefan Fredriksson, Smålandsidrotten.
När man tränar på något av gymen som är med i nätverket kommer man att bli informerad om att man kan bli anmodad att lämna dopingtest hos beroendeenheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om