"Samma procedur som i Vimmerby"

2014 var första året som ALMA-priset tillkännagavs i Stockholm. Drygt hundra personer bevittnade presskonferensen på Kungliga Biblioteket. - Den här dagen ska fokus ligga på pristagaren, säger Kulturrådets ordförande Kerstin Brunnberg.

Kjell-Åke Hansson, vd för Näs, ser att det blev samma procedur när Alma-pristagaren tillkännagavs på Kungliga Biblioteket.

Kjell-Åke Hansson, vd för Näs, ser att det blev samma procedur när Alma-pristagaren tillkännagavs på Kungliga Biblioteket.

Foto:

Vimmerby2014-03-26 07:52


I elva år har ALMA-priset delats ut vid Astrid Lindgrens barndomshem i Vimmerby.
Beslutet i höstas att förlägga ceremonin i Stockholm rörde upp starka känslor i Astrid Lindgrens hembygd. Kommunalrådet Micael Glennfalk (M) pratade om stöld, fler än 3 000 protesterade i en Facebook-grupp - och några gick till och med så långt att man hotade Kulturrådets personal.

"Samma procedur"
Astrid Lindgrens Näs vd Kjell Åke Hansson och marknadschefen Cilla Nergårdh var på plats på Kungliga biblioteket.
- Det var samma procedur som vi har haft i Vimmerby med direktsändning i Ekot och TV4 och SVT på plats, säger Kjell Åke Hansson.
- Det är klart jag tycker att kopplingen till Astrid Lindgrens författarskap hade varit ännu större i Vimmerby. Det kan finnas en bekvämlighet för journalister att ha det i Stockholm och vi får se om det var fler utländska journalister på plats jämfört med tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om