"Sammanhållningen gör det möjligt"

För tredje året arrangerades Rumskulladagen i söndags. Ett välspäckat samarrangemang med alla lokala föreningar inblandade. Det kan inte annat än sägas att det blev succé igen. I storleksordningen 1000 personer sökte sig till hembygdsparken under dagen.

Cirka 1000 personer tillbringade tid på Rumskulladagen.

Cirka 1000 personer tillbringade tid på Rumskulladagen.

Foto:

Vimmerby2013-07-29 06:43


- Det är sammanhållningen mellan föreningarna som gör det här möjligt, säger Per-Åke Svensson, en av Rumskulladagens medarrangörer
Det har nu gått ett par år sedan föreningarna och kyrkorna i Rumskulla bestämde sig för att slå sina påsar ihop och arrangera en stor Rumskulladag som ersättning för andra tillställningar. Resultatet har blivit givande. Både i år och ifjol kom i storleksordning 1 000 besökare. De flesta Rumskullabor, folk från bygderna i kring och Rumskullabor i diasporan.

Fördubblad
- Rumskullas folkmängd fördubblas, säger Maud Rinaldo som tog upp inträde under dagen.
För första året valde arrangörerna i helgen att ta betalt för inträdet i hembygdsparken. En av anledningarna var att få in tillräckligt med intäkter för att kunna boka artister av rang. Förra året bjöd på musikunderhållning och historieberättare men årets uppträdanden var sammantaget ett strå vassare, menar Per-Åke Svensson.
Ett det kostade en liten summa verkade dock inte påverka besöksantalet.
- Vi är nöjda. En blandad repertoar, folk från många håll och god stämning, säger Ann-Christin Andersson, en av medarrangörerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om