Sämre mat, tycker fyra av tio

Över 40 procent av de som får matdistribution hem anser att maten blivit sämre sedan kylmatssystemet infördes. Drygt 35 procent tycker ändå att maten är god. Strax över 50 procent anser att den är god i bland.
Knappt tio procent tycker inte om den mat de får.

Kylmaten i brukarnas händer. Ett hundratal har svarat på kommunens enkät om vad de tycker om maten. De flesta anser att den är god, åtminstone ibland. Men fyra av tio tycker att kvalitén blivit sämre.

Kylmaten i brukarnas händer. Ett hundratal har svarat på kommunens enkät om vad de tycker om maten. De flesta anser att den är god, åtminstone ibland. Men fyra av tio tycker att kvalitén blivit sämre.

Foto:

Vimmerby2012-01-10 07:22


Av det här drar kostansvariga på kommunen slutsatsen att maten får godkänt av brukarna.
- Jag tycker det är ett positivt resultat, men visst det beror på hur man tolkar svaren. Jag tycker att det är få som inte tycker maten är bra, säger kostchefen Mikael Sandberg i en kommentar till den enkät som kommunen gjort bland drygt 100-talet brukare som får kylmat hemsänd till sig sedan ungefär ett halvår tillbaka.
124 fick enkäten och 98 har svarat på de sex frågorna.

God åtminstone ibland
Svaren visar att nära 60 procent äter den kommunala maten varje dag.
Av de 98 som svarat tycker cirka 35 att maten är god. Runt 55 anser att den är god i bland, och strax under tio brukare svarar att de inte finner kylmaten särskilt god.
Minst fyra av tio anser att maten blivit sämre sedan kylmatsystemet infördes. 15 procent tycker att den blivit bättre och drygt 35 procent kan inte se någon märkbar skillnad.
Utöver dessa bärande frågor om maten i sin helhet handlar de följande frågorna i huvudsak om efterrättens kvalitet och berättigande.
Trots att över hälften anger att de äter efterrätten varje dag svarar samtidigt 45 procent att de inte vill ha efterrätt dagligen.
Närmare 60 procent svarar också nej på frågan om de då och då skulle köpa en efterrätt som tillägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om