"Sämre taxiservice än i ett u-land"

Han kom med tåg till Vimmerby strax före åtta en fredagkväll och skulle ta en taxi till familjens fritidshus en bit utanför Vimmerby för att fira helg. Men någon taxi fanns inte att få.

Vimmerby2013-02-06 07:21

- Det här är sämre än ett u-land, där finns åtminstone taxibilar som väntar, säger Anders Söderström, från Stockholm om den verklighet som mötte honom i Vimmerby en fredag för några veckor sedan.
Familjen har fritidshus i närheten av Vimmerby. Dit åkte frun och barnen tidigare på dagen och efter avslutat arbete skulle Anders Söderström ansluta senare på kvällen.

Stängt före 20.00
Han tog tåget från Stockholm och anlände till Vimmerby med Kustpilen 19.50.
- Jag har läst om taxiproblematiken, men trodde att jag skulle hinna bara jag ringde före 20.00 - men jag hamnade bara på telefonsvarare när jag ringde 19.50, berättar han.
Där stod han en kylslagen mörk januarikväll på en öde perrong vid resecentrum i Vimmerby. Den här gången hade han lite tur.
- Jag fick tag i en släkting som skulle komma till oss nästa dag, men som körde från Jönköping redan på fredagskvällen, så det löste sig på det sättet för mig, annars vet jag inte riktigt hur jag skulle ha löst situationen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om