Sandra, 40, är ny HR-chef i stora koncernen: "Spännande utmaning"

Ansökningarna vällde in när Vimmerbyföretagaren bestämde sig för att rekrytera en HR-chef till sina bolag. Den som står som segrare i rekryteringsprocessen är Sandra Pettersson. "Jag älskar att jobba med personal", säger hon.

"Jag älskar att jobba med personal och det är ju det viktigaste ett företag har, så att skapa rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb är något jag brinner för. Där har jag min drivkraft", säger nya HR-chefen Sandra Pettersson.

"Jag älskar att jobba med personal och det är ju det viktigaste ett företag har, så att skapa rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb är något jag brinner för. Där har jag min drivkraft", säger nya HR-chefen Sandra Pettersson.

Foto: Privat/Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-09-02 11:22

När Linda Carlsson, vd för bland annat XL Bygg MaterialMännen, bestämde sig för att anställa en HR-chef till koncernen (Videslätt Holding och dess dotterbolag) blev valmöjligheterna större än hon trott.

– Jag är överväldigad. Det var så fruktansvärt många bra ansökningar till den här tjänsten, säger hon.

Efter att ha sållat bland många kvalificerade kandidater, både från nationella och internationella stora bolag, föll valet på Sandra Pettersson, 40, från Vimmerby, nu boende i Västervik.

– Det som stack ut med henne och hennes yrkeserfarenhet är att hon förutom att ha personalbiten i ryggen också har koll på ekonomi. Det är väldigt sällan man hittar någon inom HR som har båda delarna. För mig känns det jättebra och som en stor trygghet. Dessutom tror jag att vi blir en bra match som kommer att kunna samarbeta bra.

undefined
Sandra Pettersson blir HR-chef för flera bolag inom samma koncern, däribland XL Bygg MaterialMännen i Vimmerby.

Vem är då den nya HR-chefen? Sandra Pettersson startade sin karriär på Vimmerby Sparbank och har sedan dess gjort karriär inom sparbanksvärlden, både på privat- och företagssidan. Hon kommer alltså från ett helt yrkesliv inom finansbranschen där hon haft olika roller, bland annat som privatmarknadschef och affärschef. Nu senast jobbade hon som företagsrådgivare på Tjustbygdens Sparbank.

– Det var inte ett helt lätt beslut att byta bransch, jag har trivts väldigt bra inom bankvärlden. Samtidigt känner jag att jag är redo att testa något nytt, jag måste komma ut lite i verkligheten också känner jag. Då var det ju perfekt att hoppa på byggbranschen och detaljhandel i rådande lågkonjuktur, så det känns som en spännande utmaning, säger Sandra Pettersson.

Varför sökte du den här tjänsten?

– Jag älskar att jobba med personal och det är ju det viktigaste ett företag har, så att skapa rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb är något jag brinner för. Där har jag min drivkraft.

undefined
"Jag är överväldigad. Det var så fruktansvärt många bra ansökningar till den här tjänsten", säger Linda Carlsson om rekryteringen av en ny HR-chef till sina bolag.

När Sandra Pettersson tillträder ersätter hon inte direkt någon som suttit på samma position, utan HR-ansvaret har under den senaste tiden legat på Linda Carlsson. Innan sommaren kände Carlsson att det började bli för mycket – därav rekryteringen.

– Varken för min eller personalens skull är det bra att det ligger på mig, så därför kände jag att det var läge nu. Det är en väldigt bred tjänst eftersom den berör flera verksamheter, så Sandra kommer att få sex avtalsområden under sig.

Sandra Pettersson påbörjar sin nya tjänst den 21 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!