Sänker till 18 igen

Försöket att höja åldersgränsen från 18 till 23 år blev just inte mer än ett försök - nu öppnar Nöjespumpen i Södra Vi åter dansgolvet för den yngre publiken. - Vi fick otroligt mycket kritik från ungdomar som vill komma ut och dansa och vi tror att vi har hittat en lösning som ska passa de flesta, säger Mats Nilsson i Gullringen Nöje AB.

Vimmerby2009-02-05 07:36

Nöjespumpen är enda dansstället i regionen som erbjuder dans till dansband - något som inte bara lockar medelålders och äldre.
Efter att Harrys i Vimmerby slagit igen ökade trycket rejält på dansmetropolen i Södra Vi. Det blev minst sagt trångt och både polis och ordningsvakter har haft invändningar mot hur det smala utrymmet mellan pub och dansgolv korkats igen av folk.

"Svår fråga"
Mats Nilsson i Gullringens Nöje AB säger att det här resulterat i en av de svåraste frågorna man haft att ta ställning till.
- Samtidigt som vi tyckte att vi ville göra något för alla ungdomar som inte hade någonstans att gå är vi väldigt måna om vår trogna danspublik. Det är ju våra stamgäster som gett Nöjespumpen det goda ryktet. För att de skulle trivas måste det finnas gott om plats.

Kritik
Han betonar att Nöjespumpens målsättning inte är att bedriva disco, men för att tillfälligt tillmötesgå de yngre när det inte finns något annat alternativ i Vimmerby har det arrangerats några disco med 18-årsgräns, samtidigt som åldersgränsen för lördagsdanserna höjdes till 23 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om