"Sanslöst beslut att lägga ner"

Servicekontoret ska bort från Vimmerby. Ett beslut som kritiserats hårt från flera håll. En som är synnerligen förvånad är Jaime Candia, handläggare på Migrationsverkets enhet i Högsby. Han hänvisar mängder av asylsökande i norra länsdelen till Vimmerby när de ska folkbokföras.- Beslutet är sanslöst. Det grundar sig på gammal statistik Det finns varken samtidsperspektiv eller framtidshänsyn i det här. Antalet klienter kommer bara att bli fler med tanke på situationen i exempelvis Syrien.

Vimmerby2012-11-15 07:34

Skatteverkets beslut att senast i sommar lägga ner servicekontoret där myndigheten samverkar med Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten i Vimmerby, fick Jaime Candia på Migrationsverket i Högsby att häpna. Han jobbar med asylsökande som fått permanent eller tidsbegränsat uppehållstillstånd och bokar ofta tid för sina klienter på servicekontoret i Vimmerby, där de får hjälp med folkbokföring och personnummer. Det geografiska området är stort och servicekontoret tar emot personer från Migrationsverkets boenden i Hultsfred, Virserum, Järnforsen, Silverdalen, Storebro och Totebo.
- Det handlar om i stort sett hela norra Kalmar län och konsekvensen om man lägger ner kontoret i Vimmerby blir att ett stort antal personer ska dirigeras om till närmsta servicekontor i Västervik eller Oskarshamn. Jag är en av många som förvånas över hur man tänker och jag måste säga att jag blev bestört när jag fick höra det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om