Sara Roxana tillbaka på barnhemmet i La Paz

Sara Roxana Melvinsson, 27, reste tillbaka till Bolivia. Det Bolivia där hon föddes och tillbringade sina första tio månader på barnhem tills hon adopterades och kom till Vimmerby.Nu har hon jobbat på just det barnhemmet i La Paz.

Foto:

Vimmerby2012-07-26 06:10

- Känslorna är blandade. Jag är glad att barnen har det så bra som de har, men de får ändå inte allt de behöver. Och det är först nu efter min resa som jag inser vilka alternativ som kunde ha varit verkligheten för mig.
Ibland vill slumpen väl. Vimmerbytjejen Sara Roxana Melvinsson hade precis avslutat många års studier inom inredning och design och behövde landa en liten stund. Jobben inom hennes bransch finns i storstadsregionerna. Men en liten stund ville hon bo i Vimmerby och göra något helt annat. När hon fick höra talas om kursen "Barn i världen" på Vimmerby Folkhögskola, där en två månaders resa till Bolivia ingår som en del i utbildningen, fanns ingen tvekan. I Bolivia får eleverna besöka och arbeta för olika hjälporganisationer och en ny länk i slumpens kedja gav henne möjligheten att lägga en del av sitt arbete på det barnhem i La Paz där hon tillbringat sina första tio månader.
Hon hade inga förväntningar på att hitta sina biologiska föräldrar. Månaderna i Bolivia har gett henne så mycket annat.
- Otroligt mycket intryck, känslor och inspiration.
Hon blev helt tagen av naturen. De mäktiga och alltid närvarande bergen. Hon fascinerades av känslan att smälta in. Hon älskar indianernas sätt att leva i symbios med naturen och inspireras av deras gamla riter och seder, skickliga hantverk och deras sett att använda kultur som ett politiskt verktyg i väggmålningar, sånger och teater.
- Underbara symboler och färger. Jag fick otroligt mycket inspiration som jag kommer att kunna använda i mitt kreativa arbete framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om