Sara tvåa av 1 700

"När man håller på med design är det svårt att veta om det man gör är bra - det finns ju inga rätt eller fel", säger Sara Melvinson från Vimmerby, som pluggar produktdesign vid Växjö universitet. Men nog har hon fått en bekräftelse på att hon gör rätt. Nyss kom hon hem från USA, där hon deltagit i en internationell designtävling på nätet - Sara tog silver. - Att det var 1 700 tävlande fick jag veta först efteråt. Klart att jag blev jätteglad!

Vimmerby2009-01-17 05:05

Möbel- och produktdesign är 24-åriga Sara Melvinsons inriktning och nu studerar hon sista året till en kandidatexamen i produktdesign vid Växjö universitet.
Hon har precis kommit hem efter ett halvårs studier i möbeldesign på Northern Michigan University.
- Jag har alltid velat plugga i USA, så det var något av en dröm som uppfylldes för mig.

1 700 bidrag
En professor på universitetet lät sina studenter delta i en webbtidningen Yanko Designs designtävling på nätet, där syftet var att ta lösningar på olika aspekter av fattigdom och produkter för hemlösa.
- Det var en del i utbildningen för oss som gick hans kurs, men vi fick själva välja om vi ville skicka in våra bidrag.
Skicka in bidrag var det många som ville - totalt kom 1 700 förslag från designers, formgivare och studenter i hela världen.
- När jag fick veta att jag var utvald bland de tio bästa blev jag jätteglad, men då visste jag ju inte hur stort det var. Det fick jag däremot veta när det var klart att jag tagit silver - och då blev det ju ännu bättre!
Sara Melvinsons bidrag "Hidden City" är framtaget för att skapa en länk mellan de hemlösa och resten av samhället.
- Jag kände utmaningen i att använda design för att hjälpa andra, och först var jag inne på samma linje som de flesta - en produkt för de hemlösa. Sedan tänkte jag om. Jag ville göra något helt annat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om