Sarah slog in över 100 julklappar till behövande

När Sarah Svensson nu knyter ihop säcken för årets julklappshjälpen kan hon konstatera att hon har slagit in en bra bit över 100 julklappar till behövande barn.

"Det finns ingenting som talar emot att jag skulle göra det i alla fall", svarar Sarah Svensson på frågan om det blir Julklappshjälpen i Vimmerby även nästa år.

"Det finns ingenting som talar emot att jag skulle göra det i alla fall", svarar Sarah Svensson på frågan om det blir Julklappshjälpen i Vimmerby även nästa år.

Foto: Fredrig Sandberg/TT/Privat

Vimmerby2022-12-28 11:45

Under flera år var julklappshjälpen i Vimmerby Maja Johanssons hjärteprojekt men när hon kände att hon inte längre riktigt hade tiden valde Sarah Svensson att ta över. När hon nu summerar sitt första år med projektet är hon nöjd med hur det har gått.

– Det har gått bra, tycker jag. Eftersom det var mitt första år så har jag inget att jämföra med men det har absolut kommit in många ansökningar, säger Sarah Svensson.

Julklappshjälpens syfte är att stötta familjer som inte har möjlighet att köpa julklappar till sina barn. Alla som vill kan skänka klappar efter barnens önskemål, eller pengar som sedan går till att köpa julklappar. 

– Jag har inte siffran på det exakta antalet barn som fått julklappar men jag vet att jag har slagit in 120 julklappar, men då kan det handla om flera klappar till samma barn, säger Sarah Svensson.

undefined
År 2020 hjälpte Julklappshjälpen i Vimmerby exakt 100 barn och till jul 2022 slog Sarah Svensson in totalt 120 julklappar.

Hon har gjort allt det praktiska själv men har fått ekonomiskt stöd av bland annat Lions. Ansökningarna kom in i ett relativt jämnt flöde och därför behövde hon inte stressa med att få ihop klapparna till julafton.

– Jag öppnade ansökan redan i september och det började trilla in direkt, sen har jag har betat av efter hand och det blev aldrig särskilt körigt, säger hon.  

Kommer du att dra igång Julklappshjälpen även nästa år?

– Det finns ingenting som talar emot att jag skulle göra det i alla fall. Jag hoppas på det och jag tror att behovet kommer att vara lika stort nästa år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!