Sommarvärme att vänta i Vimmerby och Hultsfred

På med solhatten! Årets högsta temperatur väntas i våra trakter under torsdagen.

Soligt och varmt väder väntas i Vimmerby.

Soligt och varmt väder väntas i Vimmerby.

Foto: Bildbyrån

Vimmerby2023-06-07 15:55

Under torsdagen pekar SMHI:s prognos på deras hemsida på 27 grader och sol över Vimmerby.

– Vår hittills högsta noterade temperatur har varit 26,6 grader, som rapporterades från Kalmar. Och får vi 27 grader då kommer vi att få ett säsongshögsta, säger Ulrica Sievert, meteorolog på SMHI.

Efter årets värmerekord för säsongen beräknas graderna sjunka något till runt 20 grader över helgen, enligt vädersajtens tiodygns-prognos. Men på måndag vänder det igen.

– Ja, det är ju varmt nu och sen ser vi ganska tydliga tecken på att det kommer va en varmare luftmassa som breder ut sig allt mer nästa vecka. Då ser det ut att kunna bli högsommarvarmt på väldigt många håll i södra Sverige, med sannolikhet omkring 25 grader.

Finns det något regn i sikte?

– Nej, det ser väldigt nederbördsfattigt ut i prognosen. Dessvärre med tanke på skogsbrandrisken vi har ute är det lite oroväckande att det inte finns så mycket nederbörd i prognosen. Det kanske lokalt på något ställe dyker upp någon liten skur, men vi ser inga tecken på att det är något omfattande regnområde som kommer passera. Som helhet över landet kommer det vara nederbördsfattigt och torrt, säger Ulrica Sievert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!