Satsar på nya äldreboenden i Vimmerby

Kommunstyrelsen i Vimmerby slår nu klart fast att det inte blir någon utbyggnad av Eken. Istället planerar kommunen för två nya särskilda boenden. Ett vid cirkusplatsen och ett på Karlbergstomten i centrum.

Vimmerby2010-03-10 07:31

Det här beslutade kommunstyrelsen på tisdagen. Kommunen har under ett flertal år planerat för en upprustning och en utbyggnad av särskilda boendet Eken i Vimmerby. Tanken har varit att det skulle bli en tredje våning på Eken. Flera grannar har reagerat mot de planerna och den nya detaljplan kommunen tog fram för att kunna genomföra byggnationen överklagades ända till regeringsrätten.
Nu har emellertid omsorgsnämnden kommit fram till att en satsning på Eken inte löser de behov av bostadsplatser som nämnden ser i en nära framtid. Parallellt med detta har fastighetsförvaltningen avrått från att bygga en tredje våning på Eken.
Det är det som nu slutligen avgör när kommunstyrelsen väljer bort utbyggnation av Eken och istället intresserar sig för ett helt nytt äldreboende med inriktning för demenssjuka äldre personer. Den anläggningen är tänkt att byggas vid cirkusplatsen vid Folkets park i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om