"Sätt upp farthinder - jag betalar"

En Vimmerbybo som är less på buskörningen på nätterna har vänt sig till kommunen och erbjudit sig att betala ett nytt farthinder. Men det finns en hake. Invånarens förslag gäller bara under förutsättning att "Vimmerby kommun officiellt uppkallar farthindret efter mig".

Symbolbild för farthinder. bilden tagen i ett annan sammanhang.

Symbolbild för farthinder. bilden tagen i ett annan sammanhang.

Foto:

Vimmerby2018-05-04 06:25

- Ett intressant förslag, men det strider mot våra riktlinjer - så tyvärr, säger Andreas Horste, samhällsbyggnadschef på gatukontoret.

Att störa sig på bilar som kör för fort, särskilt nattetid, är inget ovanligt i Vimmerby. Men förslaget som kommit in från en Vimmerbybo till gatukontoret är lite utöver det vardagliga.

Efter att ytterligare en natt ha väckts av fortkörande bilar ger hen förslag på var ytterligare ett farthinder skulle förbättra trafikmiljön och idéerna stannar inte där. Vimmerbybon skriver "Jag är villig att bidra med ett större ekonomisk summa för att ytterligare ett farthinder ska byggas, detta under förutsättning att Vimmerby kommun officiellt uppkallar farthindret efter mig."

Förslagsställaren fortsätter: "I samband med Midnattsolsrallyt kunde en av stadsträckorna gå på XXgatan och då skulle XX kunna bli den självklara publikplatsen. Kommunen skulle då ha möjligheter att sälja publikplatser och på så sätt skulle farthindret kunna bli självfinansierat samtidigt som de boende skulle få en lugnare boendemiljö."

Svaret från kommunen blir tack, men nej tack...

- Det är inte något vanligt erbjudande och vi tar absolut gärna emot förslag på hur vi kan komma tillrätta med problem som till exempel det här. Men att en privat finansiär skulle betala något för på allmän plats, där det finns krav på framkomlighet, strider mot våra riktlinjer, säger Andreas Horste, samhällsbyggnadschef.

Det gör också namngivande av platser efter nu levande personer.

- Vi följer generella riktlinjer, som finns också i andra kommuner i landet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!