Schacksatsning på biblioteket

Taktik och strategi. Analytisk förmåga och inte så lite psykologi. Eller bara lite kul med ett spännande spel och en kopp kaffe. Den som vill sporta med hjärnan kan vika vinterns måndagar åt schack - på Vimmerby bibliotek.- Vem som helst kan delta. Både de som kan spela schack, och de som vill lära sig från grunden, säger Krister Segergren som håller i träffarna.

Vimmerby2014-01-09 08:12


Krister Segergren, som för många säkert är ett bekant ansikte från sin tid som politiskt engagerad för MP i Vimmerby kommun, lärde sig spela schack i 20-årsåldern. Under många år låg brädet och dammade, men nu är han en av de aktiva i Hultsfreds Schackklubb, som har ett 30-tal medlemmar.
- Jag vet att det finns schackintresserade också i Vimmerby, och tycker att biblioteket är en perfekt samlingsplats att använda för det här ändamålet, säger han.
På måndag startar vinterns och vårens schackcaféer - spelandet kommer att förläggas till bibliotekets övre våning, strategiskt intill automaten med heta drycker - och hur det hela utvecklas återstår att se.
- Alla kan kan vara med. Alla åldrar och alla nivåer. När jag provade något liknande i Söderköping, när jag bodde där, var det mest ungdomar som kom. Här hoppas jag att det blir riktigt blandat, även äldre och de som redan kan spela schack.
Vet man knappt hur ett schackbräde ser ut är man också välkommen. Grunderna i spelet brukar inte ta lång tid att lära sig, bara man får lite hjälp på traven.
- Men det där med att bli bra, det kan ta hur många år som helst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om