SD ställer krav för stöd till en majoritet

Sverigedemokraterna i Vimmerby vill ha inflytande på politiken för att ge sitt stöd till en blivande majoritet. Men vilka utmaningarna är som man anser att det behöver tas tag i vill Petra Whidotti ännu inte säga något om.

Petra Whidotti är andra namnet på SD:s lista till kommunfullmäktige. Hon sitter som ordinarie ledamot i kommunstyrelsen.

Petra Whidotti är andra namnet på SD:s lista till kommunfullmäktige. Hon sitter som ordinarie ledamot i kommunstyrelsen.

Foto: Pressbild

Vimmerby2022-09-12 13:35

"Vi vill se en majoritet som vågar ta tag i de stora utmaningarna i rätt ordning för att skapa utrymme till en bred förbättring i förvaltningarna" skriver hon i ett mejl.

Kan du säga något konkret om vilka utmaningar ni menar?
"Nej, det är inget vi vill nu" svarar hon.

Hon skriver i första mejlet att partiet gör anspråk på att staka ut en "inriktning på kommunen politiskt sett som vi anser är positiv på riktigt".

Hon vill inte heller utveckla vad det kan vara för inriktning.

"Det finns flera och vi vill inte konkretisera några innan möjliga samtal" skriver hon.

Gör ni anspråk på några ordförandeplatser?

"Baserat på hur kraven uppfylls förhandlas eventuella poster" skriver Petra Whidotti.

Sverigedemokraterna ökar med 2,8 procentenheter i kommunvalet och får där 13,9 procent av kommuninvånarnas röster. I riksdagsvalet ligger stödet betydligt högre. Där röstar 24,8 procent av väljarna i Vimmerby kommun på SD. En ökning med 4,5 procentenheter jämfört med 2018.

Varför är det så stor skillnad i stödet för er mellan de olika valen?

"Under den här mandatperioden har vi haft en omfattande förändring av aktiva, så det kan säkert vara en del av svaret. Vi har även att jobba på att utveckla våra ansikten utåt och också visa ansvar i kommunala beslut för att på så sett skapa bättre opinion för vår politik lokalt" tror Petra Whidotti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!