Samlar in pengar till cancersjuka Sebbe

Anna Bergdén och Sebastian Håårdh lärde känna varandra genom friidrotten. Det är Annas mamma Ingela Bergdén som startade insamlingen till Barncancerfonden. 
17-årige Sebastian Håårdh brinner för friidrott och har tävlat i Junior-SM. Nu kämpar han för sitt liv efter att ha drabbats av en hjärntumör.
Anna Bergdén och Sebastian Håårdh lärde känna varandra genom friidrotten. Det är Annas mamma Ingela Bergdén som startade insamlingen till Barncancerfonden. 17-årige Sebastian Håårdh brinner för friidrott och har tävlat i Junior-SM. Nu kämpar han för sitt liv efter att ha drabbats av en hjärntumör.

17-årige Sebastian Håårdh från Vimmerby är svårt sjuk i cancer. När en insamling till Barncancerfonden startades blev gensvaret enormt.

Vimmerby 28 april 2023 18:30

Ingela Bergdén i Karlshamn är nära vän till familjen. När hon fick veta att Sebbe inte har långt kvar att leva startade hon en insamling till Barncancerfonden. Nu sprids inlägget på sociala medier och Sebbes öde berör många.

– Meningen med insamlingen är att Sebbe ska få känna så mycket kärlek som möjligt innan det är för sent. Han är en helt fantastiskt människa. Snäll, omtänksam, rolig och ödmjuk. En unik person, säger Ingela Bergdén.

Ingela lärde känna Vimmerbyfamiljen genom dottern Anna som är jämnårig med Sebastian. Anna och Sebastian möttes tack vare det gemensamma intresset för friidrotten. De blev snabbt vänner och de senaste två åren har de också delat sin vardag då de har gått i samma klass på friidrottsprogrammet i Växjö, tränat i samma grupp och bott ihop.

Sebastian Håårdh drabbades av en cancertumör i hjärnan och har genomgått operation, strålning och cellgiftsbehandling. Nyligen fick familjen besked att tumören har spridit sig och att det inte finns mer att göra. 

– I tisdags var vi i Linköping för att hälsa på Sebbe för att träffa honom en sista gång. Anna och Sebbe fick möjlighet att säga hur mycket de älskar varandra, säger Ingela Bergdén.

Efter sjukhusbesöket i måndags bestämde sig Ingela för att starta en insamling. 

– Vi är som familj med dem. Jag ville bara göra något för att Sebbe skulle få känna hur älskad han är och vilket avtryck han har gjort. Min förhoppning är att pengarna ska bidra till att Sebbes familj men även andra drabbade familjer får ett stöd i sin tillvaro genom Barncancerfondens aktiviteter. Och att pengarna ska användas till forskningen såklart.

Målet för insamlingen sattes på 10 000 kronor, och det tog bara några minuter innan den summan var uppnådd. På fredagseftermiddagen var summan uppe i drygt 180 000 kronor och ökar stadigt.

Sebbe är ett känt ansikte inom friidrotten eftersom han tävlar på ungdoms-elitnivå. Han tävlar för Södra Vi IF och hoppade 6,36 i längdhopp under Junior-SM i somras. Drömmen för honom är att kunna tävla i friidrott på elitnivå.

Ingela Bergdén har daglig kontakt med familjen som vakar vid Sebastians sida på sjukhuset.

– Det viktigaste är att få fram vilken fantastiskt människa Sebbe är och att alla ska visa honom och familjen sin kärlek. Hans föräldrar läser upp alla små meddelanden som folk skickar in till honom, och han blir så glad för det. 

Texten publiceras i samförstånd med Sebastian och hans familj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa