Securitasvakter patrullerar på högstadieskola

Under torsdagen och fredagen finns en väktare utplacerad vid högstadiedelen av Vimarskolan. Detta efter att obehöriga personer ska ha befunnit sig på området.

Foto: Arkiv

Vimmerby2018-03-22 13:39

Väktaren ronderar runt idrottshallen och högstadiet och har satts in som en trygghetsökande åtgärd, säger Håkan Westerback, kommunens säkerhetssamordnare.

- Det har ju varit en del incidenter på skolans område senaste tiden. Det har förekommit obehöriga som går omkring på skolan vilket bidrar till en otrygghetskänsla som skolan upplever det, säger han.

- Av den anledningen har man valt att sätta in en Securitasvakt som en ren trygghetsskapande åtgärd.

Håkan Westerback säger att vakten blir kvar även under fredagen.

- Skolledningen vill visa de obehöriga som är och springer på skolan att man tar det på allvar och att de inte ska vara där. Det går fort att rasera en trygghetskänsla på en skola men det tar lång tid att bygga upp den, därför gör vi det här.

Han betonar att det inte finns någon hotbild mot skolan.

- Det finns ingen hotbild alls mot skolan utan det här är en ren trygghetsskapande åtgärd.

Så det är ingen specifik händelse som har föranlett det här?

- Nej, utan det är obehöriga på skolområdet som har befunnit sig vid skolan. Den är ingen allmän plats och är man inte elev ska man registrera sig om man ska vara där, annars har man inte på skolan att göra.

Har ni satt in vakter på skolor tidigare?

- Det är inte vanligt, nej. Under min tid har det varit någon enstaka, fast inte på någon av grundskolorna.

Enligt uppgifter till vår tidning ska det under gårdagen ha skett oroligheter mellan obehöriga på skolan och personal, något som dock dementeras av Håkan Karlsson vid polisen i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om