Segt eko-tänk i Vimmerby

Vimmerby kommun hade kunnat undvika att ligga sämst till i länet med andelen ekologisk mat. Det anser miljöpartiet som redan för tio år sedan föreslog att kommunen skulle ta de första stegen för ekologiska inköp.

Vimmerby2008-08-28 06:56

- Om viljan att göra något hade funnits då, hade vi säkert haft ekologiska produkter i betydligt större utsträckning i dag, bedömer Krister Segergren.

"Pinsamt"
Han reagerar starkt över vår tidnings avslöjande för ett par veckor sedan att Vimmerby och Emmaboda är de kommuner i länet som ligger sämst till när det gäller ekologiska produkter i den kommunala matlagningen, enligt Miljöresurs Linné, som också Vimmerby kommun är ansluten till.
Bara en procent av de livsmedel som används i Vimmerby är ekologiskt odlade, enligt undersökningen.
- Pinsamt lite, anser Krister Segergren. Han undrar också förklaringen till bottenläget som levereras av Bo Svensson, ordförande i teknik- och servicenämnden, som nu mera ansvarar för kostfrågorna.
- Bo Svensson säger att de andra kommunerna ligger bättre till för att de börjat köpa ekologiskt mycket tidigare än Vimmerby - men varför avslog kommunfullmäktige då vår motion i början av 2001, efter nära ett och ett halvt års handläggning, med motiveringen att Vimmerby redan då köpte in en viss mängd ekologiska produkter och att alla nämnder med kostinköp var positivt inställda till att öka den andelen. Varför har inget hänt på så lång tid, undrar Krister Segergren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om