Senarelagd Näsinvigning

Den officiella invigningen av Astrid Lindgrens Näs har skjutits fram till den 12 juni. Men det hänger inte på tidsbrist.

Almarna på Näs beskärs för att hålla sig friska. Om två månader ska hela Astrid Lindgrens Näs vara klart för invigning.

Almarna på Näs beskärs för att hålla sig friska. Om två månader ska hela Astrid Lindgrens Näs vara klart för invigning.

Foto:

Vimmerby2007-04-13 06:31

- Det blev för mycket saker på en gång i Vimmerby - det är bättre att sprida ut alla invigningar, säger Kjell Åke Hansson, projektchef och vd för Astrid Lindgrens Näs.
Verksamheten pågår för fullt på Astrid Lindgrens Näs och just nu är det många förbipasserande som noterat att de gamla almarna får en ordentlig ansning.
- Vi är förstås väldigt glada över att en av landets främsta trädexperter tagit sig an jobbet att beskära "sockerdricksträdet" och de andra almarna på ett riktigt sätt, säger Kjell Åke Hansson, projektchef och vd för Astrid Lindgrens Näs.
Trädbeskärning är nu bara en av uppgifterna på Näs, där verksamheten är febril inför sommarens invigning. När Kjell Åke Hansson började sitt nya jobb för några månader sedan fanns bara en gjuten bottenplatta till den nya utställningshallen bakom prästgården.
- Det har ju hänt en hel del sedan dess och själva huset är snart klart - idag är de igång och putsar fasaden.
I den nya byggnaden jobbar nu utställningsformgivare Håkan Qvist med att bygga den nya utställningen över Astrid Lindgrens liv och verk.
- Det lilla jag sett bådar mycket gott och jag törs nog lova att även om man tror sig veta det mesta om Astrid Lindgren kommer utställningen att beröra och väcka ny kunskap och känslor om det hon betytt som människa och författare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om