SENASTE NYTT: Så förändras organisationen i VIF

Vimmerby IF:s organisation förändras kraftigt till kommande division 2-säsong.

Tydligare roller i VIF kommande säsong. Foto: Arkiv

Tydligare roller i VIF kommande säsong. Foto: Arkiv

Foto:

Vimmerby2015-11-19 10:37


Organisationen i sig blir inte mindre, däremot kommer de ansvariga runt laget ha betydligt mer renodlade och tydligare roller än tidigare.

Bland annat inleder klubben ett samarbete med Träningshuset och samverkande företag där, vilket innebär att förre Vimmerby Hockey-forwarden Eric Karlsson kliver in som fystränare och Karin Hermansson, som har mottagning på Träningshuset, knyts till laget som kiropraktor.

- De två kommer jobba som ett team med träning och rehab anpassad ner på individnivå. Jag har redan haft två spelare som har varit hos Karin och de har varit jättenöjda, berättar Johan "JC " Carlsson, huvudtränare för Vimmerby IF:s herrar.

- Eric är väldigt kunnig, ambitiös och sugen. Han är i första hand med nu i uppbyggnadsperioden. Hur det blir under säsongen vet vi inte riktigt än, berättar "JC".

Sedan Eric la ner sin hockeykarriär för ett par månader sedan har han jobbat på Träningshuset som träningscoach parallellt med studierna. Nu kommer alltså ett uppdrag till.

- Det här känns inspirerande. Jag och "JC" har haft jättebra diskussioner som har mynnat ut i det här upplägget, berättar han.

- Jag tror att det kommer ge utslag. Vilken sport du än håller på med är det gemensamt att de bästa utövarna också är de bäst tränade, säger Eric Karlsson

Även VIF-tränaren tror hårt på det nya upplägget kring fysträning och rehab.

- Det är inget revolutionerande i sig, men däremot helt nytt för Vimmerby IF, säger Johan Carlsson.

Under nästa vecka räknar Johan Carlsson med att kunna presentera hela organisationen runt herrarnas A-lag kommande säsong.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om