Seniorkraft jobbar för de äldre

Senior och sugen på något kul? I så fall kan det vara läge att skriva in 28 juni i almanackan - då arrangeras nämligen en seniordag i Brunnsparken i Södra Vi. - Vi räknar med 600 personer, säger anhörigkonsulent Cecilia Karlsson i samverkansgruppen Seniorkraft. Det hela är möjligt tack vare en anonym penninggåva till kommunens äldre.

Vimmerby2012-05-05 04:06

Under en längre tid har anhörigkonsulent Cecilia Karlsson träffat representanter från kyrkor och föreningar för att diskutera hur man kan samarbeta kring det sociala innehållet för äldre kommuninvånare.
- Nu har vi lite mer formellt bestämt namn för vår samverkan - vi kallar oss Seniorkraft och träffas regelbundet.

Sociala aktiviteter
Cecilia Karlsson tog initiativet till det hela efter att Projekt Guldkant, ett samverkansprojekt mellan kommunen, Svenska Kyrkan, Korskyrkan och Röda Korset inom anhörigstöd och frivilligverksamhet, lades ner i och verksamheten istället blev obligatorisk i och med att kommunen numera ska erbjuda anhörigstöd enligt socialtjänstlagen.
- I min tjänst som anhörigkonsulent var jag också ansvarig för kontakten med frivilligorganisationerna. Jag valde då att kalla de tidigare representanterna till en träff för att diskutera hur vi kan fortsätta samarbeta. Vi har fortsatt att träffas och även fått med pensionärsföreningarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om