September-sommar i Vimmerby och Hultsfred i veckan

Inte en droppe regn, på tio dar. Det är framtidsutsikten för närområdet, som kan räkna med sommartemperaturer hela nästa vecka, enligt SMHI:s prognos på söndagen.

Strålande sol och ovanligt varmt. Det är utsikterna för den kommande veckan i Vimmerby och Hultsfreds kommuner.

Strålande sol och ovanligt varmt. Det är utsikterna för den kommande veckan i Vimmerby och Hultsfreds kommuner.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Vimmerby2023-09-02 16:08

De bedömer dessutom de flesta av dagarnas prognoser som säkra.

Meteorolog Lisa Frost skriver vid 13-tiden på lördagen:

"Ett högtryck växer in över landets södra halva och bjuder på sensommarväder. Det ser ut att bli gott om sol och på flera platser runt 20 grader dagtid. Men luften är också fuktigare vilket kan innebära en del envis morgondimma har svårt att lätta i septembersolen".

Ungefär samma budskap levererar Frost på söndagen.

Framöver väntar dagar med temperaturer över 20 grader och sol de flesta dagarna, och temperaturen kan faktiskt på vissa orter kliva upp emot 25-strecket.

Vi skickar också en tacksamhetens tanke till vädergudarna, som även ger översvämningsdrabbade Sala samma väder framöver. De hade en ganska tuff lördag

Gällande utsikterna för nästa helg skriver Lisa Frost på söndagen:

"I senaste prognosmaterialet ser helgen ut att bli fortsatt högtrycksbetonad och varmluften hänger kvar. I fjällen kan skurar dra in. Men prognosen är osäker. Lågtryck lurar ute på Atlanten och försöker tränga sig in över landet och det återstår att se huruvida, och i så fall hur mycket, högtrycket står emot."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!