I fredags öppnade restaurangen på Vimmerby Camping sina dörrar för säsongen. Här, som på många andra ställen kommer det att se lite annorlunda ut än vad det gjort i fjol, men ägaren Hampus Thorstensson är positiv.
– Det kommer bli fantastiskt kul, säger han.
Restaurangen kommer endast att ta in 50 gäster i stället för de 140 som den vanligtvis har plats för. Det kommer inte att ske någon bordsservering utan gästerna kommer att hämta sin mat när den här klar. Detta för att minska kontakten med personalen så mycket som möjligt.
Hampus Thorstensson menar att köks- och serveringeringspersonalen kommer kunna jobba på ett stressfritt sätt.
Våren och sommaren är också Clara Rylanders första säsong med Mossebo Gästhems, sedan hon tog över verksamheten. Och hon är positiv, trots en tuff vår.
– Det accelererar för oss, säger Clara Rylander.
I våras stod de inför ett val, att stänga eller att köra, och valde att köra på. I början hade de Take away-mat, vilket gick förvånansvärt bra tycker Clara Rylander. Men efter att de öppnade upp trädgården för gäster så maskade intresset av Take away då flera gäster valde att sitta kvar.
– Det var lite dåligt väder och vips så sitter man inne, säger hon.
Verksamheten har sett en ökning hela tiden och har nu öppnat upp matsalarna inomhus. De har tre matsalar och har endast ett sällskap i varje åt gången, så att gästerna ska få en trygghet då många av dem är äldre.
– Jag hoppas det kommer att fortsätta att rulla på, säger Clara Rylander.