Sex av åtta fick jobb i projektet Ingjuta

Projektet Ingjuta har blivit en succé. Nu vill socialnämnden att projektet fortlöper i någon form. - Det finns många positiva berättelser om människor som är stolta och glada för att de fått jobb inom projektet, säger ordförande Elisabeth Lago Nilsson (KD).

Vimmerby2014-05-28 06:50

Ingjuta är ett samarbete mellan Vimmerby, Hultsfred, Sävsjö och Vetlanda kommuner. Det finansieras av ESF (Europeiska socialfonden) och Regionförbundet i Jönköpings län och erbjuder en form av yrkesutbildning för nysvenskar. Deltagarna läser en gjuteriutbildning som bygger på svenska för invandrare och gör även yrkespraktik på olika gjuteriföretag i området.

Många till jobb
Hittills har 54 procent av deltagarna fått en anställning efter eller under utbildningen. Av de åtta personer som deltagit från Vimmerby kommun har sex fått jobb. De två andra har flyttat.
- Det är jättepositivt och vi har fått många positiva kontakter med företagarna, som ringer och säger att de behöver arbetskraft. Det är även svårt att få svenskfödda ungdomar till de här jobben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om