Sex heltidstjänster skärs bort

Sex tjänster skärs bort i kommunstyrelseförvaltningen.Åtta anställlda berörs av nedskärningen. Samtidigt organiseras förvaltningen om och flera ledande tjänster får en ny kravprofil. Allt för att kommunledningen ska bli effektivare och kosta mindre pengar.

Vimmerby2010-12-16 07:57

- Det är ett tufft förslag, men det finns flera tjänster vi inte har råd att hålla av egen kraft. Det är tråkigt att vi tvingas sänka kvalitén inom vissa funktioner, men det här är verkligheten, vi måste prioritera, den här gången också inom kommunstyrelseförvaltningen, säger Per-Åke Svensson, C, ordförande i kommunstyrelsen.
Politikerna ställer sig enigt bakom det förslag till effektivisering som kommunchefen Carolina Leijonram lagt fram.

Hela och halva tjänster
Det innebär att fyra heltidstjänster som kontorsvaktmästare, konservator, informatör och IT-sekreterare tas bort. Dessutom försvinner också fyra halvtidstjänster som utredare, ekolog, löneassistent och ekonomiassistent.

Turordning
Förändringarna berör åtta personer, men det är fortfarande oklart om det blir varsel och uppsägningar av personal.
- Vi inleder en turordningsprocess på torsdagen, där ska vi också se om det finns vakanta tjänster för den personal som blir övertalig, säger Carolina Leijonram.
Tjänsterna som skärs bort ger en besparing på 2,4 miljoner kronor. Det är knappt hälften av vad kommunstyrelsen behöver skära bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om