Sex inbrott på två månader

Tjuvarna fick med sig lite mer än en myntburk vid villainbrottet i Aby-området på onsdagen. Enligt polisen stal de runt 10 000 kronor i kontanter.
Inbrottet var det sjätte på två månader. Ännu har inget klarats upp.

Vimmerby2012-11-09 07:37

- Det är jättesvårt att klara upp den här typen av brott. Gärningsmännen lämnar ytterst sällan spår som DNA eller fingeravtryck, och det finns inga vittnen, bara spår efter brytverktyg, och de stjäl i regel guld och kontanter som är mycket svårt att spåra, säger Gunnar Ege.

Mörka eftermiddagar
Runt ett 20-tal bostadsinbrott har skett i Vimmerby kommun i år. Bara sedan den 1 september har det varit sex villainbrott. De ökar gärna i takt med att mörkret faller tidigt på eftermiddagen. Onsdagens inbrott på Sankt Persgatan är ett typ exempel.
- Det skedde mellan klockan 14 och 17. Så här års ser tjuvarna ser direkt att det inte är någon hemma när det inte lyser och det blivit mörkt ute, säger Gunnar Ege.
Väl medvetna om att någon när som helst kan komma tar de sig ändå in. Nästan alltid på en insynskyddad baksida. De öppnar några fönster och någon dörr för att ha snabba flyktvägar klara.
På Sankt Persgatan fick de med sig en dator och runt 10 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om