Sex månader senare – så går det för nya företaget

I augusti startade Jonatan Gutman och Charlotte Andersson upp företaget Björkhults Solutions AB tillsammans. "Det har varit ett händelserikt halvår", säger Jonatan Gutman.

Jonatan Gutman och Charlotte Andersson startade för ett halvår sedan företag tillsammans. "Det har känts som en bra grej att kunna hjälpa andra", säger Jonatan.

Jonatan Gutman och Charlotte Andersson startade för ett halvår sedan företag tillsammans. "Det har känts som en bra grej att kunna hjälpa andra", säger Jonatan.

Foto: Privat

Vimmerby2023-01-22 19:30

Företaget har en bred inriktning som innefattar bilverkstad, konsult inom restaurang och uthyrning av stallplats. Charlotte Andersson har en bakgrund som kock och Jonatan Gutman är utbildad fordonsmekaniker. 

– Vi är ändå sambos så det passade att starta företag ihop. I mitt fall så var det naturligt eftersom familjen haft bilverkstad i alla år, berättar Jonatan Gutman. 

Hur har det gått sedan starten?

– Det har rullat på, ungefär som vi väntade oss att det skulle göra. Charlotte jobbar helt och hållet med företaget. Hon arbetar som kock idag men har samtidigt utbildat sig vidare. Jag kör lite min avdelning vid sidan av. Jag jobbar fortfarande på Åbro Bryggeri och håller på med företaget när jag är ledig. Det är en bra säkerhet, helt klart, säger Jonatan Gutman.

Hur har responsen varit?

– "Nu vet jag vart jag ska höra av mig" har hel del sagt till mig. Sedan har det varit däcksäsong och då är det många som velat ha hjälp. Det är en bra känsla att kunna hjälpa andra. På Charlottes sida rullar det också på. 

Något som du förvånats över?

– Jag tycker att det är roligt att folk har koll på vad vi gör. Det är jag kanske lite förvånad över.

Vad har ni haft för utmaning med att start upp eget?

– Det är alltid lite tufft i början men ju mer man får rutin på det så blir det bättre och bättre. Till exempel om man har registrerat något och sedan vill ändra, som redovisningen från kvartal till helår. Det är mycket sådana saker. Men det är inga större problem utan vi löser det. 

Vad har ni för vision framåt?

– Det ska bli kul att de vad som händer. Än så länge håller vi den dörren öppen och tar saker steg för steg. Jag vet inte om Charlotte kommer vilja ändra någonting men jag kommer vilja ha bilverkstan. Blir det ett stort underlag kanske jag prioriterar den. Sedan blir det att uppgradera lite det man har. 

Ni startade nyss företaget och nu pratas det om en lågkonjunktur, hur påverkar det?

– Jag tror inte att det kommer påverka så mycket. Även om det är sådana tider verkar det inte vara dåligt tryck på att folk behöver hjälp. Charlotte har projekt. Vad det gäller verkstan så är folk som bor på landet beroende av sina bilar. Speciellt när det inte finns kollektivtrafik, eller att den går sällan. Då är det bra att kunna känna att man har en säker bil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!