Sex månader för våld och dödshot

Mannen var rasande och stormade in i kvinnans bostad och kastade omkull henne och hotade döda henne och viftade med en kniv. Det blev droppen för henne och hon vittnar om ett år fyllt av våld från mannens sida. Han döms nu till sex månaders fängelse för grov fridskränkning.

Vimmerby2012-10-24 06:20

Den 50-åriga kvinnan som är hemmahörande i Vimmerby kommun har haft ett särboförhållande med den 53-årige mannen i ett par år. Ofta när de setts har de druckit och mannen har blivit hotfull och våldsam.

Minst fem fall
Enligt tingsrättens dom har han vid minst fem tillfällen sedan hösten 2010 slagit henne så hon fått näsblod. Han har slagit henne så hon fått tandskador och blåtira vid olika tillfällen och han har vid flera tillfällen misshandlat henne och ofredat henne så att hennes glasögon gått sönder. Kvinnan har dock varje gång dragit sig ur och inte velat samarbeta med polis. Mannen har två gånger under de gångna åren belagts med besöksförbud, som båda senare har brutit emot.
I slutet av augusti i år var hon på besök hos honom i en mindre ort i en grannkommun. Båda blev berusade och det blev bråk igen. Nästa morgon vaknade hon och gav sig av till sitt hem i Vimmerby kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om