Sexor byggde riktig drömkåk

- Snyggt! Modern planlösning. Jodå, inte utan att Staffan Petersson, försäljningschef på Vimmerby-Hus, är lite imponerad över den husmodell som eleverna på Astrid Lindgrens skola åstadkommit.

Vimmerby2010-05-19 06:27


För ett år sedan träffades eleverna som snart slutar sexan på Astrid Lindgrens skola och Staffan Peterson, försäljningschef på Vimmerby-Hus, för första gången. Eleverna fick en titt på husfabriken, träffa arkitekten och se hur man ritar hus och, inte minst intressant, se ett husbygge. Ena dagen själva grunden, en annan dag när huset var på plats.

Imponerande helhet
Nu är deras eget hus, en modell i skala 1:20 klart. De började med att göra ritningar och röstade sedan på det förslag som skulle bli realitet i en modell. Modellbyggeriet har varit rena skolexemplet i samarbete och kreativitet.
- De har verkligen varit fantastiskt duktiga och har klurat ut en hel del finurliga lösningar. Huset är ju en helhet med inredning och allt - de har till och med gjort kaffebryggare och kopplat in svagströmsel så att lamporna lyser, säger läraren Lars Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om