SFI fick besök av moderat riksdagsman

Anmar Khaleel var radioreporter i Irak - nu pluggar han svenska och jobbar extra med reklamutdelning. - Jag vill jobba, säger han. Och ett jobb är nog framtidsdrömmen hos de flesta i det SFI-klassrum i Vimmerby som fick besök av moderate riksdagsledamoten Jan R Andersson, från Kalmar.

Vimmerby2010-01-18 07:14


I fredags fick eleverna på SFI i Vimmerby besök av Jan R Andersson, moderat riksdagsledamot som just nu är ute på en turné med studiebesök. Vardagsnedslag som hittills handlat mycket om mat till gamla och skolbarn och jobben.
- Integrationsfrågorna är också oerhört viktiga och jag tycker det är intressant att en del kommuner på försök provat SFI-bonus som drivkraft till de som gör goda studieresultat.
Att nyanlända invandrare från och med 1 december 2010 ska få arbetsmarknadsintroduktion av Arbetsförmedlingen, inte socialförvaltningen tycker han också är bra.
- Det är en tydlig koppling mellan arbete och språk och bra att den första man träffar än någon som öppnar dörren till samhället.
Han har valt att göra studiebesök i Vimmerby just för att Arbetsförmedlingen och vuxenutbildningar, bland annat SFI, finns integrerade under ett och samma tak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om