Simhallen inför mobilförbud

Från och med vecka 31 kommer det vara förbjudet att ha med sig mobiltelefon in i simhallen i Gullringen. Anledningen till förbudet är mångbottnat: främst handlar det om integritetsskydd – och ouppmärksamma föräldrar.

Foto: Elin E Elmström

Vimmerby2016-06-28 09:46

Efter att simhallen i Gullringen öppnar igen efter sommaren, kommer det inte längre vara tillåtet att medföra mobiltelefoner in i själva bassängdelen av simhallen.

– Det beror helt enkelt på att vi haft en del tillbud där föräldrar inte är uppmärksamma på sina barn. De har inte koll på när barnen leker, så det är en ren säkerhetsåtgärd för att det inte ska hända något fruktansvärt allvarligt, säger Tommy Hassinen, ordförande i Gullringen simhall.

Kränkande filmer

Det har även uppstått situationer i simhallen där barn och ungdomar inte vågat bada, med risk för att bli fotograferade och utlagda på Facebook eller andra sociala medier.

– Vi har också sett att folk fotar och smygfilmar, och det är heller inte tillåtet. Det handlar om den personliga integriteten.

I simhallens kafeteria blir det dock fortsatt fritt fram att surfa och använda sin mobiltelefon.

– Det kommer att finnas skyltar som talar om var förbudet gäller, säger Tommy Hassinen och påpekar en ytterligare dimension av förbudet:

– Dagens mobiltelefonen har ju glasskärmar, och glas har alltid varit förbjudet i simhallen.

Kan koppla vidare

Om man väntar ett viktigt samtal och verkligen måste vara nåbar över telefon, kommer det vara möjligt att vidarekoppla sitt nummer till simhallens reception.

– Och vill man verkligen fotografera sina barn när de badar, är det bara att säga till personalen innan. Då ska det inte vara några problem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om