Simon Dahl visade vägen när VH tog ny seger

Onödigt spännande. Så skulle man kunna sammanfatta Vimmerbys hemmaseger mot Helsingborg. Trots att matchen slutade 5-1 till hemmalaget.

Vimmerby2015-10-21 19:17

När Simon Dahl gjorde sitt och Vimmerbys andra mål dryga minuten in i den andra perioden kändes hemmaledningen bergsäker. Dittills var VH spelmässigt klart bättre och hade inte släppt något bakåt.

Först efter halva matchen skapade Helsingborg sin första målchans - dessförinnan fanns det inte tillstymmelse till något som ens liknade det. Det var VH-backen Rasmus Forslund som tappade pucken på egen blå men HHC:s bäste spelare för kvällen, Agust Carlsson, lyckades inte överlista VH-keepern Linus Lundin på det efterföljande friläget.

Helsingborgs reducering kom istället två minuter senare då Hampus Harlestam satt utvisad för en minst sagt märklig inteference på en ytterst puckförande Helsingborgsback.

Carl Ericson Waldeborg rakade in returen efter en ribbträff.

I den tredje perioden kunde dock Vimmerby både hålla undan och gå ifrån.

Två mål gjorda av Jesper Kokkonen. 3-1 kom efter knappa nio minuter i powerplay efter en försvarsmiss och 4-1 satte han i öppen kasse. 5-1 gjorde sedan Henrik Olsén med dryga halvminuten kvar, fint frispelad av Oscar Josefsson.

Vimmerby Hockey-Helsingborgs HC 5-1 (1-0, 1-1, 3-0)Första perioden: 1-0 (07.13) Simon Dahl (Joonas Koskinen, Hampus Forsling).
Andra perioden: 2-0 (01.05) Simon Dahl (Joonas Koskinen), 2-1 (32.03) Carl Ericson Waldeborn (Emil Ekberg, Andreas Wingren), sp 4 mot 3.
Tredje perioden: 3-1 (48.46) Jesper Kokkonen, sp 5 mot 4, 4-1 (58.42) Jesper Kokkonen (Emil Wahlberg, Filip Bergmark), 5-1 (19.28) Henrik Olsén (Oscar Josefsson).

Skott: 36-23 (8-7, 13-8, 15-8)
Utvisningar, Vimmerby: 5x2 min. Helsingborg: 5x2 min.