Nu stänger butiken i Vimmerby: "Sorg i hjärtat"

Klädbutiken Till Dej stänger på lördag. För ägaren Elisabeth Wolmeryd och anställda Sofie Didi är det en känslosam vecka.

På lördag stängs dörren för gott till butiken Till Dej. Sofie Didi och Elisabeth Wolmeryd kommer sakna mötet med kunderna.

På lördag stängs dörren för gott till butiken Till Dej. Sofie Didi och Elisabeth Wolmeryd kommer sakna mötet med kunderna.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-04-26 19:00

Butiksägaren Elisabeth Wolmeryd beskriver flera anledningar till att hon tvingades ta beslutet att lägga ner butiken.

– Fastigheten säljs och det blir en lite annan hyra. Det har kommit ett barn till i familjen och jag behöver lägga mer fokus på familjen men också på campingen. Det har också varit en jättetuff höst, vi startade upp under pandemin och överlevde, sedan blev det sämre när man trodde att det skulle komma igång. Det är jättetråkigt, säger hon.

Hur går tankarna nu kring att du gjorde den här satsningen?
– Det har varit två och ett halvt superroliga år som jag inte ångrar en sekund. Det är det här jag älskar att göra. Det är riktig tråkigt och med väldigt mycket sorg i hjärtat jag stänger ner butiken. Det jag kommer minnas mest är alla trevliga möten med kunderna och att jag har haft möjligheten att jobba med det jag brinner för, säger Elisabeth Wolmeryd.

Även för Sofie Didi, som varit anställd i butiken, är det ledsamt att butiken slår igen.
– Jag har trivts jättebra här så det är en sorg även i mitt hjärta nu, säger hon. 

Sofie Didi ska fortsätta jobba på Vimmerby Camping i sommar, som ansvarig för matbutiken. Campingen ägs och drivs av Elisabeth Wolmeryd och sambon Hampus Thorstensson. 

Sedan ett par veckor tillbaka har Till Dej utförsäljning med halva priset på alla varor. Något som har lockat mycket kunder till butiken, ett faktum som väcker blandade känslor. 

– Nu finns det jättemycket folk på stan, var har de varit resten av året? Hade vi haft hälften av alla de kunder som är inne nu när vi har utförsäljning, då hade det sett ut på ett helt annat sätt. Men finns inte kunderna annat än när vi har utförsäljning så funkar det inte, säger Elisabeth Wolmeryd.

Kommer du fortsätta engagera dig i Vimmerby Handel?
– De har frågat om jag vill vara kvar och det vill jag. Jag brinner fortfarande för handeln och det känns ju tråkigt att jag som har propsat för att det ska vara öppet på söndagar och vill ha en levande stad, nu måste lägga ner. Vimmerby har varit en väldigt stark handelsstad men det tråkiga är att det inte riktigt känns så längre. Vimmerby Handel gör jättemycket för att skapa aktiviteteter och evenemang, men det funkar ju inte om kunderna bara kommer då och inte annars. Vimmerbyborna måste stötta handeln året runt och inte bara när det är Tjejkväll eller rea. 

Butiken Till Dej är fortfarande välfylld med kläder och skor.
"Vi får fortfarande varuleveranser och fortsätter att plocka fram kläder ända fram till lördag, säger Elisabeth Wolmeryd, till höger, som får hjälp av Sofie Didi att plocka upp varor.
Butiken Till Dej är fortfarande välfylld med kläder och skor. "Vi får fortfarande varuleveranser och fortsätter att plocka fram kläder ända fram till lördag, säger Elisabeth Wolmeryd, till höger, som får hjälp av Sofie Didi att plocka upp varor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!