Sista rycket för butiken: "Utförsäljning i helgen"

I mars kom beskedet att butiken skulle läggas ner. Men efter det har ägaren Rattikan Chaiphinit ändå fortsatt hålla öppet. Nu meddelar hon dock att stängningen närmar sig. "Jag kör utförsäljning i helgen", säger hon.

Rattikan Chaiphinit aviserade i mars att hennes butik ska avvecklas. Trots det har hon kört vidare under våren och sommaren men nu är det bara dagar kvar till stängning.

Rattikan Chaiphinit aviserade i mars att hennes butik ska avvecklas. Trots det har hon kört vidare under våren och sommaren men nu är det bara dagar kvar till stängning.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-08-22 20:00

Inredningsbutiken RC Design kommer bara vara öppen några få dagar till. Det berättar ägaren Rattikan Chaiphinit.

– Jag kommer att stänga nu vid månadens slut. Jag drar igång utförsäljningen på fredag och kör i helgen. 

Det var i början av mars som hon gick ut och berättade att inredningsbutiken RC Design på Drottninggatan i Vimmerby skulle stänga. Anledningen var dålig lönsamhet. Hon hade då haft butiken öppen i tio månader. 

Men under våren och sommaren har butiken fortsatt att vara öppen. Rattikan Chaiphinit beskriver själv att hon velat lite fram och tillbaka kring butikens framtid under våren. Men hon har till slut insett att det blir för tufft att fortsätta. 

– Jag tänkte väl ett tag att jag skulle försöka lite till, men det blir för dyrt att vara i lokalen. Jag behåller dock företaget och företagsnamnet, jag skulle tro att jag gör ett nytt försök längre fram om läget blir bättre.

undefined
Huset på Drottninggatan i Vimmerby ägs av Fogelviks Fastigheter AB.

Inför helgens utförsäljning hoppas Rattikan Chaiphinit kunna sälja av det sista i butiken.

– Jag har haft halva priset innan men nu sänker jag priserna lite till. Jag har en del varor kvar, men inte så farligt. Jag har inget lager så det är inte jättemycket. 

Vad har du fått för reaktioner på att du ska stänga?

– Många har sagt att det är tråkigt att jag stänger och att jag är duktig som försöker, att jag uppfyllde min dröm, säger Rattikan Chaiphinit, som nu fortsätter jobba inom vården precis som tidigare.

undefined
På fredag startar utförsäljningen i butiken och i nästa vecka räknar ägaren med att stänga RC Design.

Hyreskontraktet med fastighetsägaren Fogelviks Fastigheter AB sträcker sig ända fram till mars 2025. 

– Jag kommer troligtvis få betala för lokalen tills de hittar någon annan som vill flytta in. Det kommer folk titt som tätt och frågar på lokalen, men det är ju inte mitt beslut, säger Rattikan Chaiphinit.

Samtidigt söker fastighetsägaren efter en ny hyresgäst till lokalen. Niklas Andersson, tekniskt ansvarig på Fogelviks Fastigheter AB, bekräftar att samtal pågår med en intressent för den aktuella lokalen.

– Vi har inte skrivit avtal än men jag hoppas få besked om inom kort. Vi försöker få in de nya så fort som möjligt så att vi kan hjälpa nuvarande hyresgäst på det sättet. 

Kan du säga något om vad det är för typ av ny verksamhet som kan bli aktuell?
– Det är inte butik och inte direkt en publik verksamhet, utan det en annan typ av verksamhet. 

Vägg i vägg med RC Design finns ytterligare en butikslokal som står tom sedan djuraffären lämnade fastigheten.
Vägg i vägg med RC Design finns ytterligare en butikslokal som står tom sedan djuraffären lämnade fastigheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!