"Självklart sprids det en oro"

I morse informerade V-TAB:s platschef i Vimmerby, David Artmark, personalen om koncernmodern Stampens ansökan om företagsrekonstruktion. Självklart spred sig oro och många frågor dök upp. – Jag kan inte säga att det gick jättebra, men ändå så bra det nu kan, säger han.

På måndagsförmiddagen hade VTAB:s platschef i Vimmerby, David Artmark, informationsmöte med de anställda.

På måndagsförmiddagen hade VTAB:s platschef i Vimmerby, David Artmark, informationsmöte med de anställda.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2016-05-23 09:00
Vi har tidigare under dagen skrivit om att en av landets största mediekoncerner, Stampen AB med drygt 3 000 anställda, ansöker om företagsrekonstruktion. Stampen äger bland annat tryckerikoncernen V-TAB, som har en stor anläggning i Vimmerby, där närmare 140 personer jobbar.
– Vi har haft ett informationsmöte nu på morgonen för all personal som är inne. Jag kommer även informera kvälls- och nattskiftet när de kommer in, berättar platschefen David Artmark.

På mötet beskrev Artmark bakgrunden till det läge som nu råder, alternativen för framtiden samt den bedömning som ägare och ledare har gjort.
– Det är mycket information att ta till sig – det är varken enkelt att förklara eller att förstå. Därför kommer vi även skicka ut skriftlig info till all personal, så att de kan läsa i lugn och ro och kanske sova på saken. Vi kommer ha nya möten under veckan och det lär dyka upp fler frågor då, säger Artmark.
Vilken fråga har du fått svara på flest gånger på i dag?
– Det är nog hur de anställda ska få till sig information under semestern. Rekonstruktionen lär väl pågå under tre månaders tid, så den sträcker sig ju under hela sommaren.

David Artmark är noga med att poängtera att all drift pågår som vanligt och att självklart alla löner kommer betalas ut under rekonstruktionstiden.
– Självklart sprids det en oro. Vi har många exempel på där flera medlemmar ur samma familj arbetar hos oss, så det är klart att de är extra intresserade av vad som händer.
Hur har reaktionerna varit från de anställda?
– För de flesta kom det som en överraskning och det tar så klart en stund att smälta. Jag kan inte säga att det gick jättebra, men ändå så bra det nu kan, säger han.
– Det verkar ändå som att framtidstron är stor. Vi sitter alla i samma båt och både vill och tror att det ska funka. Vi hjälps åt att gjuta mod i varandra, avslutar David Artmark.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om