Självmål tycker Centern

Den borgerliga alliansen kommer att riva upp den nya lagen om stopp för säsongsanställningar. - Det är väl ändå bättre att människor har säsongsjobb, än inga jobb alls, säger Margareta Andersson, c, vice ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Vimmerby2006-07-06 07:07

Tillsamans med Anders Åkesson, Leif Larsson och Ingegerd Peterson besökte hon på onsdagen Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Ett företag som centern befarar får stora problem när den nya lagen träder i kraft nästa sommar.
Det är regeringen och samarbetspartierna som arbetat om Lagen om anställlningsskydd, som bland annat innebär att den nuvarande formen av säsongsanställning ersätts med en fri visstidsanställning. Och den som har sammanlagt 14 månader inom fem år hos en arbetsgivare har rätt till en fast anställning, och den som haft visstidsanställning två säsonger i rad rätten till en tredje säsong.
- Ett rejält självmål som krånglar till det för både säsongsjobbarna och företagen, särskilt i turistnäring och den gröna näringen som är mycket säsongsberoende, anser Margareta Andersson.
Centerpartisterna hävdar att följden blir färre sommarjobb, mer byråkratiskt krångel, sämre kvalité på besöksmålen och möjligen också att svartjobben kommer att öka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om