Självtesterna räknas inte i kommunsiffror

Vimmerby kommun har fortfarande under tio konstaterade fall av covid 19, enligt Region Kalmars provtagningar. Men i den siffran räknas inte resultatet av självtesterna in.

Självtesterna som genomförs runt om i Kalmar län räknas inte in i de kommunsiffror som dagligen  redovisas av Region Kalmar.

Självtesterna som genomförs runt om i Kalmar län räknas inte in i de kommunsiffror som dagligen redovisas av Region Kalmar.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vimmerby2020-07-08 16:00

– Vi kan bara redovisa kommunsiffror för prover som analyserats av vårt eget laboratorium. Självtesterna analyseras av ett utomstående laboratorium som InfoSolutions anlitar. Vi får tyvärr inte in någon kommunredovisning av självtesterna, säger Rolf Asmundsson, pressekreterare på Region Kalmar.

De aktuella siffrorna anger 627 positiva fall i regionens regi och 80 från självtesterna, det vill säga totalt 707 fall. Hur många av de 80 positiva självtesterna som är från Vimmerby finns ingen uppgift om.

– Diffen mellan positiva i regionen och totalt i kommunerna är Vimmerby, Emmaboda plus några utomlänspatienter, säger han.

Karta: Kalmar län
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!