Sju hade tur vid Storebrokrock

Sju personer som färdades i tre bilar hade trots allt tur vid en trafikolycka norr om Storebro på onsdagsmorgonen.
- Smällen såg riktigt otäck ut. Det här kunde ha gått riktigt illa, säger en lastbilschaufför som blev ögonvittne till olyckan till vår tidning.

Två av bilarna hamnade i diket. Samtliga sju personer kom undan oskadda eller med lindriga skador. Foto: Janne Strömsten

Två av bilarna hamnade i diket. Samtliga sju personer kom undan oskadda eller med lindriga skador. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2012-12-20 07:16


Olyckan inträffade vid nio-tiden på onsdagsmorgonen strax norr om vägskälet till Kvillehult mellan Storebro och Vimmerby. En Peugeot, hemmahörande i Hultsfred, var på väg norrut. Föraren fick sladd i det moddiga och hala väglaget och kom över i mötande körfält och kolliderade med en mötande bil, en Opel med fem damer från Vimmerby på väg till en badanläggning.

Två bilar i diket
- Det blev ingen frontalkrock direkt, men Peugeoten kolliderade med bakre sidan mot Opeln, berättar räddningsledaren Roger Linder.
Efter kollisonen fortsatte Peugeoten snurra på vägbanan. Samtidigt kom ytterligare en bil, en Volvo, också på väg söderut. Den föraren har väjt för den snurrande bilen. Enligt räddningstjänstens uppgifter har de bilarna touchat emot varandra svagt, efter det har också Volvon hamnat i diket.
Det gjorde också opeln med de fem damerna. Peugeoten blev till sist stående mitt på vägbanan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om