Sjuksköterskorna slog larm i våras

Sjuksköterskorna inom hemsjukvården larmade om sin arbetssituation - men fick inget gensvar. Därför slutar nu 11 av 23 sjuksköterskor på enheten. - Alla avhopp beror på arbetssituationen, säger en anonym sjuksköterska som vår tidning pratat med.

Vimmerby2014-08-07 06:15

Sjuksköterskan menar att kommunen skönmålade situationen i artikeln i gårdagens tidning.
- Det är inte 9 av 23 som slutar utan 11 av 23. Och vi känner inte heller till att tre av de tjänsterna tillsatts. Vad jag vet så är det bara en. Dessutom har alla slutat på grund av arbetssituationen. Och vi har haft sjukskrivningar på grund av utbrändhet, säger sjuksköterskan som vill vara anonym.

"Inget gensvar"
11 av 23 sjuksköterskor kommer alltså att lämna hemsjukvårdsenheten innan året är slut.
- Det beror definitivt på arbetssituationen. Många säger att det handlar om deras överlevnad och tror att de ska bli sjuka om de jobbar kvar. Sedan har man hittat personliga lösningar.
Sjuksköterskornas missnöje går långt bakåt i tiden.
- Vi har varit kritiska till bemanningen i flera år. Ledningen har vetat om det här länge, men de slår dövörat till och ser inte att problemen ligger på organisationsnivå.
Situationen kulminerade under förra året och föregående vinter. Under 2013 kom personalgruppen upp i 1 300 övertidstimmar tillsammans. Och i år är den siffran ännu högre.
- Vi jobbar mer övertid än någonsin. Det är varje dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om