Sjunger för att hjälpa i jul

För tredje året i rad arrangerades Hjälp i jul. Denna gång till förmån för Majblommans lokalförening i Vimmerby. – Vi vill stötta barn i trakten som har det svårt till jul, säger Emma Sellbrink.

En hel del publik kom för att lyssna på konserten.

En hel del publik kom för att lyssna på konserten.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2016-12-17 17:30
Med lite kort varsel bestämde sig familjen Sellbrink för att göra en tredje upplaga av Hjälp i jul. I Kulturskolans lokaler arrangerades det en loppis och så serverades soppa och fika till besökarna.
– Vi fick in mycket saker till loppisen och det är förstås tacksamt, sa Emma Sellbrink.
Som avslutning och höjdpunkt på dagen bjöds det på konsert. Kalle Sellbrink fick sällskap av Nisse Jaldefeldt, Ann-Sofie Nord och Hanna Karlsson på scenen.
– Dess värre fick Alexandra Ekelöf lämna återbud sent på grund av sjukdom. Det ställde till det lite i låtlistan, men jag tycker ändå att vi har fått till en fin blandning av sånger med anknytning till jul, men även en hel del annat, sa Kalle Sellbrink som bland annat bjöd på musik från sin personliga favorit Leonard Cohen som en extra hyllning till legenden som gick bort för en tid sedan.
  De fick 6 500 kronorna som samlades in går alltså till Majblommans lokalförening i Vimmerby som i sin tur ger bidrag till barnfamiljer i trakten som behöver lite extra stöd inte minst till jul.
Nisse Jaldefeldt kompade på klaviatur.
Nisse Jaldefeldt kompade på klaviatur.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om