GUIDE: Här är gymkorten dyrast och billigast

Har du också lovat dig själv att ta tag i träningen nu när 2024 börjat? Att hitta rätt gymkort och medlemskap kan vara lite utav en djungel och därför har Vimmerby Tidning sammanställt de vanligaste alternativen och priserna från de största gymmen i trakten.

Ida Blom är verksamhetsansvarig på Friskis och Svettis i Vimmerby. Hon är nöjd med den första veckan. "Det har varit bra tryck på de olika passen", säger hon.

Ida Blom är verksamhetsansvarig på Friskis och Svettis i Vimmerby. Hon är nöjd med den första veckan. "Det har varit bra tryck på de olika passen", säger hon.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2024-01-15 05:30

Att många väljer att börja träna för första gången eller ta upp det igen efter ett avbrott, kanske för att fullfölja ett nyårslöfte, är ett klassiskt januari-tecken. Det finns flera olika gym i både Vimmerby och Hultsfred och typiskt är att man märker ett uppsving i början av året.

– Det är fortfarande tidigt efter juluppehållet som vi har haft men visst märker man alltid i januari att det ökar. Det är alltid olika hur länge folk håller sig kvar, men vi har många stammisar, säger Maria Bohlin på Friskoteket i Hultsfred.

Hon berättar vidare att man har samma priser i år som föra året eftersom man brukar höja ungefär vartannat år. 

– Vad folk väljer för kort är väldigt blandat, säger Maria Bohlin.

Ida Blom, som är verksamhetsansvarig på Friskis och Svettis i Vimmerby, säger så här om säsongsstarten:

– Vi drog igång den 8 januari och som alltid är det lite extra stort intresse i början av året. Av tradition kör vi också en prova-på-vecka, för att locka nya motionärer. Även om vi inte är på samma nivå som före pandemin går det uppåt. Vid årsskiftet hade vi nästan 300 medlemmar.

Friskis och Svettis har tio olika pass varje vecka. Ida Blom slår ett extra slag för onsdagens familjefys.

– Vi började med det förra året. Familjefysen körs i intervallform och passar både vuxna och barn från sex år. Det är ett bra tillfälle att träna tillsammans med sitt eller sina barn.

VIMMERBY

Träningshuset: En vuxen och icke studerande som vill träna på Träningshuset i Vimmerby behöver enligt gymmets hemsida betala 590 kronor i månaden för antingen gym eller pass. Med autogiro på 12 månader kostar det 325 kronor per månad. Är man intresserad av både gym och pass kostar det 710 kronor per månad eller 399 kronor med autogiro på tolv månader. 

Body Gym och Relax: På Body Gym och Relax i Vimmerby kostar det billigaste alternativet 485 kronor per månad. Med autogiro och en bindningstid på 12 månader blir priset i stället 298 kronor per månad. Priset för både gym och pass är 575 kronor per månad eller 365 kronor om man väljer 12 månader.

Friskis och Svettis: Ett årskort för vuxna kostar 1 400 kronor. Då kan man gå på alla pass som Friskis och Svettis erbjuder. Den som nöjer sig med ett terminskort, för antingen vår- eller höstsäsongen, betalar 900 kronor.

HULTSFRED

KGM-hallen: På KGM-hallen i Hultsfred får besökaren betala 400 kronor per månad för gymkortet. Betalar man för 12 månader på en och samma gång blir priset 3 600 kronor, alltså 300 kronor per månad.

Nordic Wellness: På Nordic Wellness i Hultsfred finns många olika varianter och kombinationer av träningskort men det billigaste gymkortet för en vuxen icke-student kostar 389 kronor per månad. Vill man ha träna på mer än ett Nordic Wellness-gym får man betala 449 kronor per månad för tillgång till alla gym i regionen, eller 599 kronor för tillgång till alla gym i landet.

Friskoteket: På Friskoteket i Hagadals simhall kostar ett årskort 1 550 kronor och ger då tillgång till gym och roddmaskin. Ett årskort som inkluderar både bad, Friskoteket och rodd kostar 2 875 kronor. 

• På några av gymmen ges olika rabatter till pensionärer, studenter och medlemmar i idrottsföreningar, men Vimmerby Tidning har valt att titta på de ordinarie priserna för vuxna.

Det är populärt att boka pass på Träningshuset.
Det är populärt att boka pass på Träningshuset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!