Ska främst vara kylmat

Kommunstyrelsen avsätter totalt 28, 6 miljoner till köksrenovering i Tuna och ett nytt kylmatskök vid Vimarskolan i Vimmerby. Samtidigt anger kommunstyrelsen också att" Huvudinriktningen är att kostproduktionen i Vimmerby kommun skall ske med kylmatssystem". Ingen av politikerna tycker att det är ett svek mot avgivna vallöften från 2006.

Vimmerby2009-06-11 06:18

- Nu handlar det om produktion av kylmat i ett eget kök och det är en matlagning vi har bra kontroll över och där vi vet vad maten består av och vi kan i större utsträckning ha kontroll över inköpen, man ska veta att vi i nuläget använder mycket frysta varor i matlagningen, säger Carl-Axel Centerstig.
- Tomas Peterson , m, ser heller ingen kollision med den starka opinionen mot kylmatssystemet.
- Folket vill ha bra mat och lokalt tillagad, hur sedan processen går till är inte så viktigt, och den här ska också kombineras med produktion av varm mat i exempelvis Tuna, säger han.
Kritikerna till kommunens utredningar och förslag befarar att när väl det stora nya moderna kylmatsköket är byggt kommer övrig matlagning att hänvisas dit. Något om ledamöterna i kommunstyrelsen avfärdar.

Kapacitet för mer
- Den finns kapacitet för det i det här köket, men det är inte tänkt för det. Däremot finns det intresse från andra kommuner om att vi kan laga kylmat för deras behov i Vimmerby, säger Tomas Peterson.
Både Carl- axel Centerstig och Jan Henriksson har en samma uppfattning.
- Hur det bli i de övriga orterna ska vi ta ställning till vartefter och känna av vilken lösning som passar bäst just där.
- Det vore bra om Vimmerby kan laga mat åt Hultsfreds kommun i det nya köket, anser Jan Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om