Skadades livshotande i bilolycka

I dag skrivs 18-åringen ut från sjukhuset.

Vimmerby2015-12-29 14:09

Den 18-åring hemmahörande i Vimmerby, som natten till den 20 december ådrog sig livshotande skador vid en bilolycka utanför Eksjö, har börjat resan tillbaka och får idag lämna sjukhuset och komma hem.

Olyckan inträffade då 18-åringen, tillsammans med två vänner och pappan till en av vännerna, var på väg hem till Vimmerby från Göteborg.

Runt midnatt, i höjd med infarten till golfbanan i Eksjö, rammades deras bil av en mötande rattfyllerist, som i hög fart kom över på fel sida vägen. 18-åringen, som vid olyckstillfället satt och sov i baksätet, ådrog sig livshotande bukskador och förlorade även 2,5 liter blod.

Tack vare närheten till Eksjö lasarett och en blixtsnabb insats på sjukhuset räddades sannolikt hans liv.

Bara minuter efter olyckan låg 18-åringen på operationsbordet. Efter ytterligare en operation stabiliserades hans läge och i dag får han alltså lämna Västerviks sjukhus, där han har vårdats sedan några dagar tillbaka. 18-åringen, som ännu dock är långt ifrån återställd, förväntas klara sig utan framtida men.

De övriga tre i "Vimmerbybilen" klarade sig med varierande skador. Utöver 18-åringen var det den 60-årige föraren som drabbades värst. Han har bland annat opererats för skador på bäckenbenet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om