Skadedrabbat Vimmerby IF genrepar

I helgen drar division två-fotbollen igång med full omgång - så när som på matchen mellan Linköping City och Vimmerby IF, som är framflyttad. För VIF väntar istället genrep mot Hvetlanda GIF. - Med tanke på en del småskavanker i laget är det nog ingen nackdel att vi får en vecka till, säger tränaren Johan "JC" Carlsson.

Mittbacken Johan Lundin har haft känningar i en ljumske men spelar i dag.

Mittbacken Johan Lundin har haft känningar i en ljumske men spelar i dag.

Foto:

Vimmerby2016-04-09 07:29


Vimmerby IF har varit hyfsat förskonat från skador under försäsongen, men nu när seriestarten närmar sig har de så smått börjat dyka upp.

Johan Lundin har behandlats för ljumskproblem, Ola Lindblom har en krånglande rygg, Alexander Jonsson och Karlo Goranci har ont i varsin häl.

- Lundin och Karlo finns med mot Hvetlanda i dag. Ola och Alexander skulle säkert kunna spela i värsta fall, men vi tar inga risker i en träningsmatch, säger Johan Carlsson, som är glad över att seriestarten nu bara är en vecka bort.

- Vi är redo. Det känns på något sätt som att vi springer och väntar på något. Jag tror att det är tävlingen, pulsen och poängen som killarna suktar efter. På träningarna ska den där riktiga nervositeten börja komma i veckan, säger VIF-tränaren.

I dagens match mot Hvetlanda GIF (spelar i division fyra Elit) vill "JC" se ett mer varierat spel än vad laget presterat tidigare.

- I bland fastnar vi i vår bollsäkerhet och blir nästan lite naiva. Vi måste testa deras backlinje och lägga in bollar där bakom, säger han

Vimmerbys startelva: Nic Rydholm - Oskar Eriksson, Johan Lundin, Jaafar Mustafa Mohammed, Jonatan Fält-Öhr - Jimmy Svensson, Oskar Stejdahl, Allan Zizinga, Markus Ahl, Gustavo Borges - Rickard Thuresson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om