Skadegörelse på Ceos – sladdade runt med bil

"Det var precis det här vi var rädda för. Vi kände att det fanns en ökad risk för att något sådant här skulle inträffa", säger David Lindgren i Vimmerby IF om helgens skadegörelse på Ceos.

Kraftiga hjulspår i gräset vittnar om den skadegörelse som drabbat Ceosvallen i Vimmerby.

Kraftiga hjulspår i gräset vittnar om den skadegörelse som drabbat Ceosvallen i Vimmerby.

Foto: Privat

Vimmerby2021-11-07 10:10

Någon gång under helgen har någon eller några kört ut på fotbollsplanen och sladdat runt. Djupa hjulspår i gräset vittnar om vad som hänt.

– Vi befarade att något sådant här skulle hända, när kommunen asfalterade Ceosvallen och öppnade för bilträffar här, säger han. Och det ska vi väl inte behöva vara, men vi har känt att det finns en ökad risk för att någon skulle köra ut på gräset. 

Redan innan händelsen fanns en tveksamhet i klubben till bilträffarna på Ceosparkeringen. Dels med tanke på just den här risken, men kanske framförallt med tanke på trafiksituationen i stort i området, med många som går och cyklar till och från planerna.

– Det kan bli trångt i den snäva kurvan vid Ceosvallen, säger David Lindgren, som också sett en ökad nedskräpning i området.

Och nu har det alltså hänt, det man befarade. Någon eller några har kört ut på gräset och sladdat runt. Det är ett stort område på Ceosvallen som körts sönder.

– Jag hoppas det går att laga, men det är ju inte sådant vi vill lägga kraft och resurser på, säger David Lindgren.

Än så länge är det okänt om det finns några vittnen till händelsen, men David Lindgren håller det inte för otroligt att det kommer fram vem som kört, när händelsen blir känd.

Den drabbade delen av Ceosfältet används för träning, ungdomsfotboll och förstås under Bullerby Cup, som kräver stora ytor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!