Skaparglädje för Astrid

Fantasi. Kreativitet. Skaparglädje. Allt finns i barnens Astridutställning i Mässhallarna. - Fantastiskt att se hur även de allra minsta barnen har en idé med det de gör, säger Beathe Skaate, som formgivit utställningen tillsammans med Torsten Anderson.

Barnens material till utställningen har samlats under olika teman - och på barnvänlig nivå. Foto: Janne Strömsten

Barnens material till utställningen har samlats under olika teman - och på barnvänlig nivå. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2007-11-10 05:25

Under hela jubileumsåret har Astrid varit ett genomgående tema på förskolor, grundskolor och fritidshem runt om i Vimmerby kommun. Nu visas en del av allt det som gjorts i en utställning i Mässhallarna - utställningen kommer att vara öppen under själva hundraårsdagen på onsdag och fram till och med söndag nästa vecka.
Arbetsgruppen som regelbundet träffats inför den 14 november samlades till en sista genomgång i Mässhallarna i går - och det var imponerade vuxna som fick en förhandstitt på barnens utställning.
- De har ju verkligen varit kreativa och arbetat i så många olika tekniker. Materialet visar ju också på bredden - här har barn i alla åldrar i hela kommunen varit med, säger Agneta Kullgard, verksamhetschef för barnomsorgen.
Margareta Forsgren, verksamhetschef för grundskolan, tycker det är fascinerande hur Astrid Lindgren inspirerar barn då som nu.
- Figurerna i hennes böcker har alltid fängslat barn och fortsätter att göra det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om