"Skär bort chefer - inte lärare"

- Halvera tjänsterna som områdeschef och verksamhetssamordnare för gymnasieskolan och Lärcenter istället för att skära bort lärartjänster. Det anser lärarfacken i den MBL-förhandling kommunen och de fackliga organisationerna haft om budgeten för 2012 och 2013.

Vimmerby2011-11-11 07:21

Även Kommunal och fackförbundet Vision, tidigare SKTF, framför kritiska synpunkter på budgetförslaget.
Barn- och ungdomsnämndens sparbeting på sex miljoner kronor innebär bland annat att en majoritet i nämnden vill skära bort lärarresurser för en miljon kronor nästa år och ytterligare en miljon 2013. Politikerna hänvisar till minskade elevkullar.
Lärarfacken å sin sida hävdar att en sådan nedskärning riskerar att drabba undervisningen och göra det svårare för eleverna att nå de uppsatta målen i skolan.
- Flera undersökningar har tydligt visat att läraren är den absolut viktigaste faktorn när det gäller hur eleverna lyckas i skolan, skriver facken i sitt yttrande.

Minska chefstjänster
Lärarfacken vill därför att kommunen drar tillbaka nedskärningen av lärarpersonal och istället minskar de nya tjänsterna som områdeschef och verksamhetssamordnare för gymnasiet och Lärcenter.
Facken vill heller inte gå med på uppsägningen av det lokala avtalet om arbetstid för förskollärare och fritidspedagoger.
Dessutom vill man ha extra resurser till läromedel på gymnasiet, bland annat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om