Skarp kritik mot sparkrav

Kristdemokraterna ställer inte upp på kommunstyrelsens förslag till sparkrav på nämnderna.- Helt oacceptabelt, det slår mot de redan mest utsatta grupperna, och det finns inga förklaringar till de höga sparförslagen som riktar sig mot omsorgen och socialen, säger partiets gruppledare Elisabeth Lago Nilsson.

Vimmerby2011-03-17 07:14

Kristdemokraterna hade ingen företrädare med i kommunstyrelsen när spardirektiven för nämnderna lades fram och beslutades förra veckan.
Göran Gustafsson, som är KD:s ordinarie ledamot, var på semester och ersattes av folkpartiets Börje Fors.
På ett gruppmöte med kristdemokraterna på tisdagskvällen diskuterades kommunstyrelsens förslag därför livligt och partiet är nu tydligt med att man inte ställer upp på övriga Alliansens förslag till spardirektiv.

Skona kärnverksamheter
- Här lägger moderaterna, centern och folkpartiet långt större spardirektiv på omsorgsnämnden och socialnämnden än vad vi diskuterat om inför budgetmötet, det drabbar de kärnverksamheter vi vill värna, vi vill hellre lägga större sparkrav på kommunstyrelsen och kommunens administration, säger Göran Gustafsson.
I de spardirektiv kommunstyrelsen lagt ut på nämnderna ska omsorgsnämnden redovisa nedskärningar på sex miljoner, socialnämnden fyra miljoner och barn- och utbildningsnämnden sex miljoner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om